Stichting MRKH
Stichting MRKH is in september 1999 opgericht onder de naam Stichting MRK-Vrouwen om iedereen die geboren zijn met het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser- syndroom te ondersteunen. In 2022 is de naam van de stichting veranderd naar Stichting MRKH.
Onze stichting is er om:
- Het bewustzijn omtrent het MRKH-syndroom te bevorderen;
- De begeleiding en ondersteuning van MRKH-vrouwen te bevorderen;
- De publieksvoorlichting omtrent het MRKH-syndroom te verbeteren;
Dit doen wij onder andere door:
- Het organiseren van landelijke dagen;
- Het verspreiden van nieuwsbrieven en informatiebrochures;
- Het onderhouden van ons netwerk van verschillende belangenverenigingen, ziekenhuizen en wetenschappers.
De stichting heeft geen winstoogmerk.
Het bestuur
Het bestuur van stichting MRKH bestaat momenteel uit vier bestuursleden. Het bestuur organiseert de jaarlijkse landelijke dag, schrijft het beleidsplan, is op de hoogte van ontwikkelingen en onderzoeken, onderhoudt contact met andere belangenverenigingen en verstuurt nieuwsbrieven met daarin blogs, nieuwsberichten en updates.
Het bestuur komt gemiddeld 5 keer per jaar samen en bespreekt dan de o.a. actuele zaken, de financiën, de organisatie van de landelijke dag etc.
Je kunt het bestuur bereiken via hun persoonlijke mail of via de algemene mail: info@stichtingmrkh.nl. Hier kun je terecht voor vragen, suggesties, tips en dergelijke.
Het bestuur bestaat uit:
Rosa Voorzitter (rosa@stichtingmrkh.nl)
Daniela Bestuurslid (daniela@stichtingmrkh.nl)
Anina Bestuurslid (anina@stichtingmrkh.nl)
Minke Penningmeester/ Ledenadministratie (minke@stichtingmrkh.nl)
Beleidsplan
In het beleidsplan 2021-2025 worden onder andere de doelen en activiteiten van de stichting omschreven. Mocht je het beleidsplan willen inzien dan kan dat natuurlijk. Stuur dan een mailtje naar info@stichtingmrkh.nl. Hieronder vind je het beleidsplan van 2016 - 2020.
Aanmelden nieuwsbrief
Jij kan ons steunen met een eenmalige of jaarlijkse donatie. Met jouw donatie kan de stichting zich hopelijk nog heel lang blijven inzetten voor personen met - en betrokkenen van het MRKH-syndroom. Doneren kan hier . Je wordt dan automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Donateur worden? Graag!
Jij kan ons steunen met een eenmalige of jaarlijkse donatie. Met jouw donatie kan de stichting zich hopelijk nog heel lang blijven inzetten voor personen met - en betrokkenen van het MRKH-syndroom.
Draag jij ons een warm hart toe? Doneren kan hier .